Зоран Радојичић: Питања на која Вучић не сме да одговори

Народни посланик Двери, Зоран Радојичић, наставио је са серијом питања у Народној скупштини, која повезују врх власти и Александра Вучића са страним службама и организованим криминалом.


1. Питање за Александра Вучића:
Да ли познајете Милорада Николића званог Бато?

Да ли сте приликом Вашег недавног обиласка Косова и Метохије били у гостима код поменутог Милорада Николића Бате, што је он јавно потврдио на РТС-у ?

Да ли знате чиме се поменути бави, и да ли су Вам надлежне службе предочиле информације код кога сте били у гостима?

 

2. Питање за министра Небојшу Стефановића и директора БИА Братислава Гашића:

Да ли сте приликом обиласка Косова и Метохије од стране Александра Вучића припремили ту посету на професионалан начин, према правилима службе и да ли сте безбедоносно проверили све локације које ће Вучић обићи, као и сва лица са којима ће се он састати?

Да ли сте Вучићу предочили ко је Милорад Николић Бата и чиме се бави?

Да не буде да се и Вучић правда како није знао са ким је седео, попут својевремено Ивице Дачића када је изашао снимак њега и Мише Банане?

 

3. Питање за Александра Вучића:

Колико сте пута 1. марта долазили на ТВ Хепи у периоду од 7:30 до 8:25, с обзиром да постоје два снимка Вашег доласка?

Да ли је тачно да сте Ви трећа особа, поред Миломира Марића и Предрага Ранковића Пецонија, која поседује снимак телефонског разговора између продукције ТВ Хепи и изборног штаба Двери?

 

4. Питање за Александра Вучића:

1. марта били сте у Софији на састанку лидера региона. Да ли сте се том приликом срели са покојним Џоном Дејвидом Нејбором, шефом ЦИА за Балкан ? – иначе познатог из афере “Перишић” када је тадашњи шеф Војне службе безбедности, генерал Аца Томић ухапсио тадашњег потпредседника Владе Републике Србије и бившег начелника Генералштаба Војске Југославије Момчила Перишића и поменутог Нејбора.

Нејбор је после тог хапшења званично погинуо у сабраћајној несрећи на путу за аеродром у Будимпешти, и годину дана касније под новим идентитетом послат у Софију где до данас ради.

Да ли се слажете да је скандал што та вероватно највећа акција наших служби безбедности, И једна од највећих у светским размерама, још није добила судски епилог? Зашто нисте питали Нејбора да се појави као сведок у поступку против Перишића и да исказ код судије Наташе Албијанић?

 

5. Господине Вучићу, када сте се последњи пут видели и чули са Шоном Фицпатриком, Билом Џејмисоном и Дејвидом Роузменом?

 

6. Питање за Александра Вучића:

Да ли је против Вас икада вођена истрага због утицаја на сведоке и мењања исказа у поступку против Војислава Шешеља? Сам Војислав Шешељ је изјавио да је таква истрага против Вас вођена у дуелу са Бошком Обрадовићем на ТВ Студио Б,али није рекао ко и када је водио? Уколико је водило наше тужилаштво за ратне злочине, Владимир Вукчевић и Бруно Векарић, онда нам је јасан њен исход, имајући у виду да вас је Векарић јавно похвалио због помоћи у лоцирању генерала Ратка Младића.

 

7. Питање за министарку правде Нелу Кубуровић:

Неколико дана након што смо се недавно путем електронске поште обратили канцеларији главног тужиоца Хашког трибунала за бившу Југославију, Хашки трибунал се обратио Републици Србији ради изјашњења да ли српски органи прихватају да преузму вођење поступка против наших уважених колега народних посланика Петра Јојића и Вјерице Радете, који је тај трибунал покренуо.

Молим да ми доставите наведени допис Хашког трибунала, и какву је одлуку, односно препоруку донело Министарство правде тим поводом.

 

8. Питање за министра полиције Небојшу Стефановића:

Да ли располажете информацијама о угроженој безбедности члана СНС Александра Стефановића, имајући у виду његова јавна признања да је учествовао у разним кривичним делима?

Он је јавно објавио видео изјаву у којој је навео да му је безбедност угрожена и да та видео изјава послужи као доказ ако буде ликвидиран од стране људи које је прозивао (или је можда већ ликвидиран) у писаним изјавама датим под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу.

Поготову забрињава што се пласирају лажне информације о његовом наводно тешком здравственом стању, иако он, Богу хвала, нема здравствених тегоба.

 

9. Питање за Републичког јавног тужиоца Загорку Доловац:

Због чега не позовете Александра Стефановића и доделите му статус сведока сарадника, пре него што му се, не дај Боже, не догоди нека, фигуративно речено, кора од банане, како је то на Студиу Б рекао Војислав Шешељ 1. Марта.

 

10. Питање за Александра Вучића:

Када сте се последњи пут видели, чули, и разменили смс поруку са Александром Стефановићем? Да ли сте прочитали радну верзију књиге “Како се калио врбов клин” ?

 

11. Питање за министра полиције Небојшу Стефановића:

Колико је лица добило држављанство Србије од 1.1. 2012. до 1. 3. 2018. године?

Колико је лица добило пребивалиште у Београду од 1.1.2017. до 1. марта 2018.

Колико је било одјава пребивалишта у истом периоду?

Како је могуће да постоји велики број пријава пребивалишта на територији Београда у стамбеним зградама, где станари не познају ниједно од тих лица, нити је иједан од станара дао одобрење ни личну карту власника стана да би се та лица пријавила на тим адресама. Поседујемо хиљаде таквих примера, те молимо министра Стефановића да објасни ко може да промени пријаву пребивалишта без власника стана који је лично присутан у МУП-у или је дао своју личну карту?

 

12. Питање за Александра Вучића:

Да ли сте ви и Ваши најближи сарадници вршили физичко насиље у породици над својим супругама, као и насиље над женама? Да ли познајете новинарке Миру Колаковић и Гордану Јузбашић?

 

Антикорупцијски тим Двери