Почело прво политичко суђење опозицији – Вучићев кум тужио Бошка Обрадовића

Тужбу Николе Петровића, кума председника СНС и председника државе Александра Вучића, доживљавам као почетак првог великог политичког суђења лидерима опозиције у Србији због постављања посланичких питања у Народној скупштини и на медијима у вези са криминалом и корупцијом у врху власти – рекао је Бошко Обрадовић на конференцији за медије испред Првог основног суда у Београду, пред сам почетак суђења.

„Моја обавеза је да откривам истину о ономе шта раде најмоћнији људи ове државе, а то су Вучић, његов брат и његови кумови.

Просто је невероватно да Вучић може да постави свог кума за директора једног важног и монополског јавног предузећа (Електромрежа Србије), а ми онда немамо право да поставимо питање како је он као власник једног приватног предузећа из исте електроенергетске бранше могао да дође на ово место” – истакао је Обрадовић.

Он је још додао да је ово чист сукоб интереса и по кумовској и по пословној линији и упитао да ли је забрањено критиковати Николу Петровића само зато што је Вучићев кум?

 

Александар Вучић и кум Никола Петровић

 

“Не може Никола Петровић бити мимо очију јавности.

Надам се да ће српско судство одолети притисцима власти и да ће судити по закону, а не у страху од Вучића. Надам се у том смислу да смо сви једнаки пред законом.

Интерес јавности је да испрати ово суђење јер је ово суђење опозицији у Србији и покушај да се казни сваки покушај да се јавност обавести о сумњивим пословима Вучићевог најближег окружења.

Ово ће бити права прилика да видимо да ли су Вучићеви кумови заштићени и пред медијима и пред судовима“ – закључио је председник Двери.

Српски покрет Двери овим и најављује свој нови сајт, који представља још озбиљнију и оштрију борбу против криминала и корупције у врху власти: хттп://дверилеакс.цом/.

 

 

Антикорупцијски тим Двери