ОБРАДОВИЋ: ВЛАСТ СЕ ОБРАЧУНАВА СА СВИМ НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА

Тужба против Бошка Обрадовића коју је поднео Никола Петровић, Вучићев кум, изненадна оставка директора Агенције за борбу против корупције, репресалије кадровика ПУПС-а према запосленима у Пошти, неки су од примера обрачуна власти према свима који имају своје мишљење и штите своја права.

„Јучерашње суђење које сам имао са кумом председника државе Николом Петровићем, доскорашњим директором јавног предузећа „Електромрежа Србије“, који се после истека тог мандата вратио у исту ону приватну фирму из које је дошао на то директорско место, Еко-енерго груп, где је сувласник заједно са Ненадом Ковачем, доказ је да режиму смета свако ко открива сукоб интереса у њиховим редовима.

Сматрам да у Србији нико не може бити заштићен ни пред медијима ни пред судовима, па ни Вучићев кум Никола Петровић.“ – истакао је Обрадовић.

Обрадовић је додао: „То јучерашње политичко суђење лидерима опозиције у Србији је био повод да подигнемо нови сајт Двери, под називом „Двериликс“, који ће на једном месту сабирати све информације до којих долази Антикорупцијски тим  Двери у борби против криминала и корупције. Кроз овај сајт грађани ће моћи да нам шаљу информације о сумњивим малверзацијама у власти на свим нивоима. Позивам све медије да се упознају са радом нашег сајта на адреси: dverileaks.com

Директор Агенције за борбу против корупције је поднела оставку без образложења. И то само након неколико месеци од доласка на ту функцију, за које време је покренула низ ванредних контроли имовине највиших државних функционера и причу о најочитијем прању новца на председничким изборима, када је 6.940 људи уплатило истоветан износ на рачун СНС-а.“

Обрадовић је даље наставио: „Очито је под озбиљним притисцима, можда и претњама, била присиљена да поднесе оставку на место директора ове агенције.

Вест недеље је и скандалозно понашање в.д. директора Поште Србије Мире Петровић, кадровика ПУПС-а, потпуно нестручног, која је због штрајка незадовољних радника Поште, уручила суспензије за 50 синдикалних лидера радника Поште.

Лажни заштитници пензионера – ПУПС само пљачка јавна предузећа, а Поште су једно од последњих инфраструктурних упоришта државе, које овај режим покушава да докрајчи потпуним урушавањем њеног система и крајњим понижењем запослених радника. Српски покрет Двери у потпуности подржава оправдани штрајк и захтеве представника Самосталног синдиката поштанских радника Србије.“

„Још увек нисмо добили одговор дела опозиционих странака о нашем предлогу како да натерамо власт да среди Јединствени бирачки списак и да ослободи медије, као два неопходна услова за одржавање фер и поштених избора. На наш захтев су позитивно одговорили Здрава Србија, ДСС и Источна Алтернатива. Не разумем колеге из опозиције зашто је ОЕБС  толико битан, који је на дан председничких избора објавио да је све било регуларно, а извештај о неправилностима доставио 6 месеци касније, када се више ништа није могло променити.

Посланици Двери су и даље под прогоном Маје Гојковић. Ево данас у 12 часова одржава се седница Административног одбора, а на дневном реду нема тачке о мом искључењу на 20 дана. Ја још увек немам званичан документ због чега сам искључен, а одбор данас не разматра мој захтев за хитно разматрање мог искључења, које сам упутио у писму свим члановима Административног одбора. Ту се види колико је политичко насиље СНС-а.

Све ово је наставак медијског и парламентарног мрака који влада Србијом.“ – закључио је Обрадовић.

 

Антикорупцијски тим Двери