Бошко Обрадовић: Ударити у главу система власти!

Вучићева диктатура у Србији почива на нашем ћутању, страху и склањању. Први пут кад исправимо кичму, подигнемо глас и направимо опозициони покрет против власти видећемо да та страховлада има своје слабе тачке, да им се можемо супротставити и да их можемо скинути са власти.

Српски покрет Двери је објавио нову политичку идеју како се уопште супротставити актуелној власти која нас све гази, понижава и краде без милости: Ударити у главу система!

Шта је глава Вучићевог система власти? Медијска пропаганда, криминално кумовско окружење Председника и скупштинска цензура. Жељко Митровић, Александар Вулин и Маја Гојковић. Двери су устале против управо ових режимских главешина и храбро се супротставили политичкој мафији. Како?

Покренули смо петицију за забрану ријалити програма и укидање националне фреквенције ТВ ПИНК, партијској пропагандној телевизији СНС. Организовали смо и протест испред зграде ТВ ПИНК у Београду, директно се суочавајући са овим епицентром болесног система власти. Марија Јањушевић, народни посланик Двери који је покренуо ову кампању, искључена је са седнице Народне скупштине и неће моћи да учествује у њеном раду 20 радних дана, што практично значи да месецима њен глас неће моћи да се чује у парламенту.

Антикорупцијски тим Двери покренуо је највећу криминалну аферу у новијој политичкој историји Србије под називом „Двериликсˮ, која води директно до врха државе и самог председника Србије Александра Вучића. Објавили смо тајне аудио снимке које су забележиле српске безбедносне службе на којима су разговори чланова политичке мафије у Србији: корумпирани политичари, банкари, судије, тужиоци, полицајци и чланови нарко-картела. Срђан Ного, шеф Антикорупцијског тима Двери и заменик председника посланичке групе Двери у Народној скупштини, искључен је такође са скупштинског заседања када је поставио посланичко питање у вези са приватним прислушним центрима који су у власништву Жељка Митровића и Вучићевог кума Николе Петровића. С обзиром да је Срђан Ного и председник Градске организације Двери у Београду – то практично значи да до завршетка београдских избора неће моћи да говори у Народној скупштини.

Народни посланик Марија Јањушевић је својом јавном одбраном Пословника о раду Народне скупштине не само одбранила част парламента, већ и разбила накарадни систем вођења Народне скупштине. Како је то изгледало до сада? Председник Скупштине искључује микрофон опозицији, кажњава народне посланике опозиције и искључује их са седница, не дозвољава реплике и омогућава да министри не морају да долазе у парламент и одговарају за свој рад. За све то време Маја Гојковић као председавајући игра своју улогу невинашцета у режираној представи, користећи микрофон председавајућег да прича шта хоће о опозицији док опозиција нема нити једно право да одговори. Храбрим наступом Марије Јањушевић је тај систем власти у Народној скупштини разбијен. Маја Гојковић није могла успешно да глумата, сви кербери власти попут Александра Мартиновића, Владимира Орлића и Маријана Ристичевића су заћутали, чак ни уплашени министри нису добили реч, а председавајућа је била присиљена да други дан за редом прекине седницу. Тако смо показали да имамо став, да се не плашимо власти и да им нећемо дозволити да нас газе и понижавају.

Само на овом једном скупштинском заседању народни посланици Двери добили су укупно 12 казни, а од 7 чланова посланичке групе 2 су искључена са седнице. Због чега? Што смо постављали посланичка питања и тражили да се поштује Пословник о раду и наше право на слободу говора? Не, већ зато да би се другима послала порука како ће проћи ако се супротставе.

Маја Гојковић мора да поднесе оставку. Ако је уцењена због лоповлука у време када је била градоначелник Новог Сада – то не значи да може да ради шта хоће у Народној скупштини. Идеја властије да искључи све народне посланике Двери из Скупштине, јер су Двери опозиција која их се не плаши и која неће одустати од борбе.

Ми не одступамо. Мислили су да ће да нас уплаше кажњавањем и искључивањем са седница, а само су показали право лице и уверили нас да је побуна наша дужност! Видите ли страх у очима власти: први пут им се неко супротставио, први пут неко не дозвољава да нас понижавају, први пут се неко не повлачи.

За само неколико дана прошли смо пут од физичког напада камењем и бакљама од стране криминалаца из СНС на Двери на Косову и Метохији (када су камере искључене), до покушаја да се Двери насилно ућуткају у Народној скупштини у директном преносу. Ова власт опстаје само захваљујући мраку у коме живимо: медијском, криминалном и парламентарном. Оног тренутка када осветлимо Србију – они ће пасти са власти.

Насилнички и криминализовани Вучићев режим не разуме молбе за парламентарну дебату,слободне медије и поштене изборе, већ само ударац у главу система! Морамо сви да схватимо да нема повлачења пред бахатом и лоповском влашћу. Газиће нас све редом док се не побунимо и не покажемо зубе! Нема предаје – нема повлачења, док не вратимо државу народу, док не ослободимо медије, док избори не буду фер и поштени, док у Дому Народне скупштине не буде могао нормално да се чује глас опозиције. Док не сменимо ову власт!

Идемо даље! До победе!

 

Аутор је народни посланик и председник посланичке групе Двери у Народној скупштини.